Grilamid

GrilamidGrilamid L je PA 12 koji se dobija polikondenzacijom laurillaktama(Z), namenjen ekstruziji, brizganju i ekstruzionom duvanju. Ima veliku otpornost na habanje, dobru hemijsku postojanost i malo upijanje vlage (ispod 0,1%) i samim tim veliku dimenzionu stabilnost.

 Glavne primene su cevi za pneumatiku i hidrauliku niskog pritiska, korugovane cevi, oslojavanje sajli u automobilskoj industriji, plaštevi sajli za prenose malih sila, izolacije i plaštevi za kablove, delovi elektrouređaja, zupčanici, delovi skijaških i drugih sportskih cipela i sl.

Grilamid SST je skraćenica za novi proizvod Grilamid "Super Stiff & Tough". To je PA 12 ojačan dugačkim staklenim vlaknima. Tako dobijeni kompoziti imaju izuzetnu krutost, jačinu na kidanje i udarnu žilavost, što omogućava specijalne primene. Grilamid SST se prvenstveno koristi kao zamena za metal, odnosno za proizvodnju delova koji se i danas još uvek prave od metala.

Grilamid WA su gradacije PA 12 koje zadovoljavaju sve međunarodne propise za materijale koji dolaze u dodir sa vodom za piće. Ovi kompoziti su namenjeni za proizvodnju delova mašina i opreme koji se koriste u vodosnabdevanju.

Grilamid TR je amorfni poliamid izuzetne transparentnosti, izuzetne hemijske postojanosti, žilav i krut, dobrih termičkih svojstava i lake preradivosti. Upotrebljava se u tehničkim artiklima od kojih se traže prozirnost i hemijska postojanost uz dobra mehanička svojstva. Takođe se koristi za proizvodnju ramova za razne vrste naočara (standardnih, luksuznih i sportskih), raznih modnih proizvoda, sportske opreme i sl.

Više informacija o ovom proizvodima možete pronaći na internet prezentaciji proizvođača www.emsgrivory.com

Naslovna Mapa sajta Kontakt

Kolor koncentrati i inženjerske plastične mase

Poliamidi

Ispuna za kablove

Aditivi za industriju plastičnih masa

Biocidi

Sredstvo za čišćenje ekstrudera i mašina za injekciono brizganje

Aditivi za prehrambenu industriju - pucketave bombone

Polimerni mirisi i proizvodi od teflona

Podloške za indukciono zavarivanje na ambalažu

Mirisi, parfemska i esencijalna ulja

Oprema za ekstruziono duvanu ambalažu

Oprema za sito štampu

Periferna oprema za preradu plastičnih masa: sušači, dozatori, transportni i skladišni sistemi za granulat, temperirala alata

Mlinovi za plastiku

Paneli za čiste sobe u farmaceutskoj industriji

Oprema za prehrambenu i farmaceutsku industriju

Oprema za industriju boja i lakova

Oprema za kontrolu statičkog elektriciteta

Mašine za brizganje plastike