motan-colortronic

Motan
motan-colortronic je jedan od vodećih proizvođača prateće opreme za industriju prerade plastičnih masa. Firma je osnovana 1947. godine, a plastikom se bavi od 1973. Matična fabrika nalazi se u Nemačkoj, ali je firma globalno orijentisana kroz svoje divizije u Evropi (Velika Britanija, Švajcarska, Italija i Francuska), Americi (USA i Brazil) i Aziji (Indija, Tajland, Singapur, Kina i Japan), kao i kroz mrežu zastupništava u oko 90 zemalja. Ovo omogućava globalni nastup sa lokalnom podrškom kupcima.

 

MotanFilozofija firme motan-colortronic je povećanje efikasnosti. Proizvodi su osmišljeni tako da zadovolje sve zahteve tržišta i mogu se primeniti u kompleksnim centralnim sistemima, kao i na pojedinačnim mašinama.

 

U slučaju kada nije moguća upotreba standardnih uređaja, motan-colortronic na osnovu bogatog iskustva nudi specijalne izvedbe uređaja, prilagođene posebnim zahtevima kupca.

 

Oblasti primene motan-colortronic opreme:

 

• injekciono brizganje


motan-colortronic je svetski lider u rešenjima za rukovanje i pripremu materijala u procesima injekcionog brizganja. Sve kraća ciklusna vremena (doziranje samo za vreme plastifikacije) uslovljavaju potrebu za opremom velikog kapaciteta, visoke pouzdanosti, preciznosti i ponovljivosti doziranja. Bez obzira da li se radi o složenim sistemima ili pojedinačnim mašinama, motan-colortronic nudi rešenja koja povećavaju efikasnost i ekonomičnost proizvodnje.

• ekstruzija

 

Ovaj segment prerade plastičnih materijala ima najveći rast poslednjih godina. Osnovnu Motanovu ponudu koja se odnosi na ekstruziju čine proizvodi za doziranje aditiva (BlendingLine). Puno puta u praksi je potvrđeno da je ovo osnova za povećanje ekonomičnosti i efikasnosti procesa ekstruzije. Konstantan kvalitet proizvoda je baziran na neprekidnom pouzdanom doziranju.

 

• ekstruziono duvanje

 

Raznovrsnost i prilagodljivost Motanove opreme čine je idealnom za procese ekstruzionog duvanja: visoki kapaciteti mašina za proizvodnju boca ili drugih kontejnera zahtevaju efikasan transport, pouzdano i precizno doziranje i sušenje materijala.

 

Motan - PETtec• PETec – proizvodnja PET pretformi

 

Prerada PET-a zahteva visoke standarde u pogledu čistoće i kvaliteta ulaznih sirovina, ali uz mimimalan utrošak energije. Motanovi sušači sa električnim ili grejanjem na gas garantuju najmanji utrošak energije i najviši kvalitet procesa sušenja.

 


 

Proizvodni program:

 

Silosi i koševi za skladištenje sirovina
Centralni i mobilni sušači za materijal
Gravimetrijski i volumetrijski dozatori
Uređaji za transport materijala
Uređaji za kontrolu, upravljanje i praćenje potrošnje materijala

Naslovna Mapa sajta Kontakt

Kolor koncentrati i inženjerske plastične mase

Poliamidi

Ispuna za kablove

Aditivi za industriju plastičnih masa

Biocidi

Sredstvo za čišćenje ekstrudera i mašina za injekciono brizganje

Aditivi za prehrambenu industriju - pucketave bombone

Polimerni mirisi i proizvodi od teflona

Podloške za indukciono zavarivanje na ambalažu

Mirisi, parfemska i esencijalna ulja

Oprema za ekstruziono duvanu ambalažu

Oprema za sito štampu

Periferna oprema za preradu plastičnih masa: sušači, dozatori, transportni i skladišni sistemi za granulat, temperirala alata

Mlinovi za plastiku

Paneli za čiste sobe u farmaceutskoj industriji

Oprema za prehrambenu i farmaceutsku industriju

Oprema za industriju boja i lakova

Oprema za kontrolu statičkog elektriciteta

Mašine za brizganje plastike